La Rivière

Financiële Diensten

  • particulier.jpg
  • bedrijfsverz.jpg
  • makelaardij.jpg
  • hypotheek.jpg

Wat houdt Nationale Hypotheek Garantie in?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.
Het is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen van een woning. Hiermee staat het Waarborgfonds garant voor de terugbetaling van uw hypotheekbedrag aan de geldverstrekker.

Wat betekent dit precies voor u?
Als u een hypotheek afsluit maakt u samen met een hypotheekverstrekker afspraken over de betaling van uw woonlasten. Er kunnen zich echter situaties voordoen waardoor aflossen van de hypotheek niet meer mogelijk is. Het kan zijn dat u in zo`n geval uw woning moet verkopen en dat de opbrengst van de woning lager is dan het bedrag dat u moet terug betalen. Er ontstaat dan een restschuld. Het Waarborgfonds betaalt deze restantschuld aan de geldverstrekker.

Wanneer u geen schuld heeft aan de gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als uw inkomen daalt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid of als een van beide inkomens ineens wegvalt door bijvoorbeeld (echt-)scheiding, kan het waarborgfonds u dit bedrag kwijtschelden en hoeft u dit bedrag dus niet meer terug te betalen aan de bank. Voorwaarde hiervoor is dat u heeft meegeholpen de restantschuld zoveel mogelijk te beperken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat als u betalingsachterstanden heeft, u contact opneemt met de bank om te bekijken hoe u deze achterstand kunt inlopen.

Voordelen:
Omdat de geldverstrekker er redelijk zeker van is dat hij z`n geld terug krijgt, is het niet van u dan wel van het waarborgfonds, geeft deze een rentekorting die wel kan oplopen tot 0,5%. Dat betekent elk jaar opnieuw honderden euro`s voordeel. Bij het afsluiten betaalt u eenmalig 0,3 % over uw hypotheekbedrag. Door het rentevoordeel en de fiscale aftrekbaarheid zijn deze kosten gemiddeld binnen een jaar terugverdiend.

Veiling:
Een hypotheek met NHG biedt dus meer zekerheid voor beide partijen.

Verantwoord:
NHG is mogelijk als u voldoet aan de inkomensnormen zoals deze door het NIBUD zijn opgesteld. Volgens deze manier weet u dat u nooit te veel leent. U houdt bij een normaal uitgavepatroon altijd voldoende financiële ruimte voor de andere lasten.

Kosten fiscaal aftrekbaar:
Alle kosten die u moet maken om NHG te krijgen zijn fiscaal aftrekbaar.

Volledige financiering:
U kunt de aankoop van uw woning volledig financieren. Dit betekent dat u, naast de kosten voor de aankoop van de woning, ook bijvoorbeeld kosten voor de notaris , makelaar en het taxatierapport kunt meefinancieren. Maar ook de kosten voor een verbouwing (kwaliteits-verbetering) kunt u volledig meefinancieren. U hoeft dus geen eigen geld in te brengen. Wel worden de hoofdsommen van aankoop voor bestaande en nieuwbouwwoningen bijna elk jaar gemaximeerd als ook de hoogte van de hypotheeksom.
Komt u in aanmerking voor een hypotheek met NHG-garantie?

Adresgegevens

La Rivière Financiële Diensten
Kampakkers 35
9531 HT, Borger
T: 0599-238603
F: 0599-238474
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.larivierefd.nl
   
Correspondentieadres
Postbus 80
9530 AB, Borger